Избрани Новини

Млади и стари благоевградчани се включиха във френския флашмоб на площада

Благоевград Лайф

30-05-2014, 14:17

Снимка:

община Благоевград

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Организират флашмоб за правостоящи в Морската

Флашмоб с френски привкус в центъра весели благоевградчани

Над 200 млади благоевградчани подкрепиха кандидатурата на София и Югозападен регион за европейска столица на културата 2019

Още толкова бяха в публиката, която наблюдаваше посланието на пл. „Георги Измирлиев – Македончето” в Благоевград. То пък бе изразено чрез станалата напоследък модерна форма на улично представление флашмоб или т.нар. „моментна тълпа”.

Проявата бе организирана от Община Благоевград, Общински младежки дом и Алианс Франсез, по идея на студента от френския град Лил – Беноа Аликсант-Футин. Площадното пространство се оказа тясно да побере групите, съставени от млади танцьори. Те доказаха, че съвременното изкуство не им е чуждо и Благоевград е достоен за столица на европейската култура.

Под ръководството на треньора по хип-хоп Михаил Андреев и неговите помощници, ентусиастите разучиха основните движения на флашмоб-танца, чрез който заявиха желанието си да приемат представителите на европейската общност на местна сцена.  

Беноа Аликсант-Футин пък пое ангажимента да рекламира областния център на Пиринско в родината си и така да събере подкрепа за нашата кандидатура.

Изявата бе част от Майските празници на културата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов