Избрани Новини

ОДБХ-Благоевград с електронен портал за сертифициране на земеделска продукция

150 са бенефициентите, подали заявления за сертифициране на произведената от тях земеделска продукция по Схемата за подобряване на качеството на пресните плодове и зеленчуци, произведени в България. Това сочат отчетите към 30 май 2014г. на отдел „Контрол на храните“ към Областна дирекция по безопасност на храните- Благоевград, информират от институцията.

До момента 1 819 броя са издадените сертификати за съответствие на качеството за 9 045 тона селскостопанска продукция по посочената схема.

Най-голямото количество плодове и зеленчуци са окачествени в районите на общините Петрич, Сандански, Струмяни и Кресна. Сертифицирането на качествената продукция навлиза в активната кампания, защото започва добивът не само от отопляеми оранжерии, но и от най-масовите- полиетиленовите. За улеснение на земеделските производители, при подаването на заявленията за окачествяване на продукцията и тяхната обработка, функционира електронният портал на Областна дирекция по безопасност на храните- Благоевград http://bfsa-blagoevgrad.bfsa.bg/BG, чрез който могат да се подават заявленията за участие в Схемата за подобряване на качеството на пресните плодове и зеленчуци, произведени в България. Кампанията за сертифициране на българските плодове и зеленчуци ще продължи до края на месец ноември.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)