Избрани Новини

3,6 г. затвор за скитника, който преряза с ножица гърлото на случаен човек в Бургас

Бездомникът, който с ножица преряза гърлото на случаен човек в Бургас ще лежи зад решетките 3 години и 6 месеца. Решението е на Бургаската апелативен съд. На 15 април м.г.свирепият несретник Румен Асенов заби безпричинно острието във врата на 30-годишния Петър Георгиев. Драмата се разигра в центъра на трада, срещу сградата на Общината.
Бездомникът е алкохолик в тежка форма, дошъл от вътрешността на страната в Бургас през септември 2012 година. През съда разказа, че забил ножицата в шията на Петър, затова че същия, неговата приятелка и друг мъж се скарали в центъра. Това го подразнило много, тъй като по това време бил подпийнал и си почивал на пейка близо до общината. Клошарят се намесил в спора между тримата. Петър му казал "разкарай се" и го блъснал по рамото. Румен се отдръпнал встрани, но бил засегнат от унизителното отношение, върнал се опитал да удари Петър. Държал в ръката си ножица, наръгал го два пъти в областта на главата и врата.
Престъплението е разкрито съвсем случайно. Алкохоликът е забелязан окървавен от полицаи, които поискали да разкаже за случилото се. Бездомникът ги завел на мястото на инцидента.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов