Избрани Новини

Стотици спортуваха на панорамата в центъра на града

За трета поредна година Спортната панорама в Благоевград събра стотици запалянковци в центъра на града. 32 спортни клуба представиха своята дейност, като най-атрактивни за всички бяха демонстрациите. Тазгодишното издание бе открито от началника  на отдел „Образование“ в община Благоевград Любомир Станишев, който поздрави всички участници и гости от името на кмета д-р Атанас Камбитов. В рамките на церемонията бяха връчени и наградите на победителите от общинските ученически игри. Сред отличените училища бяха V СОУ „Георги Измирлиев“, ПМГ „Сергей Корольов“, ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, II ОУ „Димитър Благоев“, ПГСАГ „Васил Левски“, III ОУ „Димитър Талев“, VIII СОУ „Арсений Костенцев“ и VII СОУ „Кузман Шапкарев“.

Купи, титли, медали и високо спортно майсторство показаха рекорден брой отбори, като в разпънатите шатри гостите на панорамата можеха да премерят сили с професионалисти в избран от тях спорт. Сред възможностите за всеки бяха дисциплини като стрелба, футбол, волейбол, баскетбол, автомобилизъм, шах, таекун-до, самбо, канадска борба, бейзбол и гимнастика.

За да внесе допълнително настроение, Община Благоевград организира и музикална програма. От 18.30 часа пък спортистите, жителите и гостите на града могат да се включат във фитнес-маратон на площада. За събитието в града ще пристигнат 12 български и чуждестранни инструктори, които ще показват упражнения и стъпки за зумба, фитнес и степ-тоник.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)