Избрани Новини

Британски астрофизик: Киселинен облак унищожава Земята този месец

Размерът на чудовищната напаст е 16 милиона километра, изтрива всичко по пътя си

През започналия месец юни трябва да се разбере ще се сбъдне ли поредният край на света. Според британският астрофизик Алберт Шервински в средата на 2014 г. се очаква гигантски киселинен облак с размери 16 милиона километра да достигне Слънчевата система и да причини гибелта й в т.ч. и унищожаването на Земята.
Шервински твърди, че този апокалиптичен облак, който изтрива всичко по пътя, най-вероятно ще помете Земята в средата на 2014 г., т.е. през юни, пише lifenews.ru. Астрофизикът описва унищожителния ефект на киселинния облак като вода разлята върху лист, върху който има текст, писан с мастило. Секунди след това от разядения текст остават петна и неразбираеми драсканици.

Смята се, че кошмарният облак е произлязъл от черна дупка, разположена недалеч от центъра на галактиката. Астрофизикът прави прогнозата си през 2005 г. и изчислява, че тъй като облакът се движи със скоростта близка до тази на светлината, то ще достигне до Земята в средата на 2014 година.

Той обяснява, че теорията му е базирана на снимките на рентгеновия телескоп "Чандра", които показват изхвърлянето на киселинния облак от черната дупка. Шервински твърди, че NASA знае за тази опасност, но я крие от населението, за да не избухне паника.

Сензационното откритие на Шервински беше многократно опровергано. Авторитетни астрономи обясниха, че нито един телескоп не е в състояние да види дори такива гигантски обекти на разстояние по-голямо от една светлинна година.

Учените потвърждават, че в Космоса действително съществуват облаци от прах и газ, включително такива, които съдържат киселини. Но плътността им е такава, че те не продставляват опасност за Земята.

Скептиците обаче настояват да се изчака да мине юни, за да се разбере дали действително ще ни се размине поредния край на света.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов