Избрани Новини

Слагат 80 палми на крайбрежната алея в Поморие

80 палми ще бъдат поставени на крайбрежния булевард в Поморие, похвалиха се от кметската управа. Растенията вече са доставени, взети са под наем за летния сезон. Освен по булевард „Яворов”, палми ще бъдат поставени и по крайбрежната зона в квартал „Свети Георги”, след като приключат ремонтните дейности по укрепителното съоръжение там.

През следващото лятото ще бъде увеличена и площта на крайбрежните алеи. Строителството на булеварда, свързващ Централна градска част и кв. "Свети Георги" в гр. Поморие",  ще започне през м. септември 2014 г. В момента тече процедурата по избор на изпълнител, за която Община Поморие предвиди над 1 600 000 лв. в капиталовата си програма за 2014 г.

Превръщането на съществуващата дига в пешеходна и велосипедна алея, ще  подобри цялостния облик на бреговата линия на гр. Поморие през туристическия сезон 2015. Строително-монтажните работи включват възстановяване на съществуващата брегозащитна дига до необходимата кота и изграждане на монолитна стоманобетонова конструкци.

От  към морето се предвижда да има вълнобоен блок, а от другата страна - парапет с възможност за монтиране на пейки. Общата дължина на съоръжението е около 1560 м.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов