Избрани Новини

Кметовете на Гоце Делчев и Берово с общ проект за децата

На 02.06.2014 г. се проведе първата работна среща по проект „Зелено бъдеще за нашите деца“, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество „България-Македония“.

На срещата присъстваха кметът на община Гоце Делчев-Владимир Москов, кметът на община Берово, Република Македония-Драги Наджински и членове на екипа по проекта.

На срещата беше обсъдено изпълнението на проекта и най-вече стартирането на строителството и в двете общини през месец август. Целта е в началото на месец септември децата да бъдат посрещнати в обновените по проекта детски заведения.

Договорът за безвъзмездна помощ, чрез който ще бъде ремонтирано ОДЗ „Джани Родари” бе подписан в средата на месец май и е на обща стойност 499 342 евро. Водеща организация е община Берово. Проектът предвижда да бъде извършен ремонт на ОДЗ „Джани Родари в Гоце Делчев и детска градина „23 август” в Берово.

Основните строително-ремонтни дейности, които се предвиждат са насочени към подобряване на енергийната ефективност на сградите на двете детски заведения, а именно: цялостно саниране на сградата на ОДЗ „Джани Родари, подмяна на дограма, поставяне на слънчеви колектори, подмяна на радиатори, на ВиК и ел. инсталацията на сградата, както и газифициране. Проектът е с продължителност 2 години, но усилията и на двете общини ще бъдат насочени към неговото по-скорошно приключване. Бюджетът по проекта, определен за ОДЗ „Джани Родари” е 241 312 евро.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов