Избрани Новини

Гимназистка от Банско с отлична оценка и 200 лева за есе

Националният конкурс за есе на тема "Културните съкровища на България", организиран от Радио Благоевград и Катедра "Културология" към Факултета по изкуствата в ЮЗУ бе поредното предизвикателство, в което участваха ученици от 12 клас в ПГССТ „Алеко Константинов” в Банско, информират от пресцентъра на общината. Конкурсът бе насочен към зрелостници от всички училища в България. Комисията с председател проф. дн Васил Марков класира на Първо място  Миглена Борисова Малчова – 12 а клас, ПГССТ „Алеко Константинов“, гр. Банско. Оценка 6,00. и парична награда от 200 лв. 

Конкурсните оценки на първите шестима участници се удостоверяват със сертификати и се признават за оценки от конкурсния кандидатстудентски изпит при класирането за специалност „Културология“ в Югозападния университет за 2014 г.

Тази оценка е един достоен завършек на дългия път към успеха, който измина Миглена, сподели директорката на ПГССТ Даниела Касапинова. В нашето училище тя получи възможност да разгърне напълно своя потенциал и постигна успехи във всички престижни конкурси, в които участваше през четирите години на своето обучение. При нас тя дойде скромна и плаха, а завърши училището като достойна и самоуверена личност.

Единствената награда за един учител са гордостта и радостта от успехите на неговите възпитаници, резултат от дълъг и упорит самоотвержен труд. С това е съгласна и учителката Йорданка Калистрина, под чието ръководство Миглена Малчова успя да достигне върха, на който достойно зае полагащото и се място.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)