Избрани Новини

В Симитли обсъждат "Животът е в нашите ръце"

Днес от 10:30 часа в заседателната зала на Общинска администрация – град Симитли, на втория етаж,  ще се проведе Начална конференция по проект „Животът е в нашите ръце”, който Община Симитли изпълнява по Схема за безвъзмездна финансова помощ  „Живот в общността” по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" на Агенцията за социално подпомагане. Плануваното конференция е съгласно Дейност 4: "Промотиране, популяризиране и отчитане на проекта". Поканени са да присъстват експерти на централно, регионално и местно ниво от "Социално подпомагане", от Сдружението на Югозападните общини,  от Областна администрация – Благоевград, лекари – психиатри от Благоевград,  от Бюро по труда – филиал Симитли, Общински съвет – град Симитли, кметове на кметствата от общината, както и представители на неправителствения сектор на местно ниво в лицето на Фондация "Мисия без граници", информират от Симитли. 
На конференцията ще бъдат представени основните цели на проекта, планираните дейностите,  за управлението на проекта, и най-вече в конкретика ще бъде представена новата социална услуга – Защитено жилище. С провеждането на началната конференция се цели да се постигне една положителна обществена нагласа към хората от тази целева група – лица страдащи от психични разстройства, и тяхната интеграция в обществото.
Европейският социален фонд е основният финансов инструмент, позволяващ на ЕС да изпълни целите на Европейската стратегия по заетостта и спомага за икономическото и социално сближаване в ЕС като подкрепя страните-членки за развитие на човешките ресурси и постигане на пълна трудова заетост, насърчаване на образованието и обучението, подобряване на конкурентоспособността и професионалната мобилност на заетите лица.
Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" е стратегически документ, който е рамка за усвояване на финансови средства, съфинансирани от Европейския социален фонд на Европейския съюз и националния бюджет в рамките на програмния период 2007 - 2013 г. Тя е съставна част от Националната стратегическа референтна рамка, една от основните цели на която е "развитие на човешкия капитал с цел осигуряване на по-висока заетост, доходи и социална интеграция".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов