Избрани Новини

Метаморфоза!Бивша дебелана стана Мис Южен Тексас

Понякога загубата може да донесе голяма печалба

Или както казва Кели "Бъди достатъчно смел, за да повярваш, че всичко е възможно". Нужно е само да си припомним приказката за грозното пате и да се доверим на Андерсен. Вярно, когато не става въпрос за трансформация в красив лебед, а за отслабване с 45 килограма, ще е нужно и нещо повече от вяра.

23-годишното момиче, чиято история обиколи медиите, обаче доказва, че на първо място е мотивацията. Имаш ли я, никой килограм не може да ти се опре и никоя корона не остава недостижима цел за теб.
Кели Крифко успя да отслабне с 45 килограма и си спечели титлата "Мис Южен Тексас". Следващата стъпка е короната на "Мис Тексас" през юли а накрая и "Мис Америка" през есента. Блондинката вярва, че ще успее, защото има силна воля и вече е минала трудната част, пише ''Труд".
Злобните подмятания в училище могат да те накарат да загубиш самочувствието си или да те амбицират да покажеш, че можеш да победиш. На първо място заради самия себе си.

Преломният момент за Кели настъпва в часовете по физическо. Момичето не успява да покрие нито един от нормативите и изкарва 0 точки на теста. Докато отчаяно се опитва да направи коремните преси, Крифко чува коментарите на съучениците си, които се обръщат към нея с прякора "Дебеланата".
"Не исках това да ме определя като личност", разказва тя пред американска телевизия. "В осми клас тежах близо 90 килограма, но когато видях как ме възприемат другите, реших, че трябва да променя нещата." Промяната започва малко по малко. На първо място тийнейджърката се отказва от газираните напитки. "Спрях и содата. Замених я с вода. Пиех колкото мога повече на ден. Наблегнах на зеленчуците, които преди не бяха включени толкова в менюто ми", продължава тя. Тренировките също си казват думата. Кели работи усилено и следва инструкциите на фитнес инструктора си. Започва да се явява по конкурси за красота, като се надява да спечели и средства, за да продължи образованието си.

"Мечтая си за короната на "Мис Америка". Първоначално не бях много сигурна защо точно го искам, но след това разбрах, че става въпрос за нещо много по-голямо от титлата. Правя го за момичето, което никой не кани на танците в училище, за децата, на които се подиграват, за хората с наднормено тегло навсякъде по света. Винаги когато се почувствам неуверена, си спомням за онова 14-годишно момиче, което още живее в мен и което един ден намери силите да каже "Стига!" Сега порасналата Кели казва много повече "Повярвай в себе си и ще успееш!"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов