Избрани Новини

А.Новаков и Г.Георгиев участваха в семинар на Европейските студенти демократи

Заместник-председателят на Европейските студенти демократи Андрей Новаков (ГЕРБ) и съпредседателят на постоянната комисия по Европейска политика на Европейските студенти демократи Георг Георгиев (ГЕРБ), взеха участие в политически семинар на организацията на тема „Украйна е Европа”. Събитието се състоя в Киев, а в рамките на семинара се проведоха срещи с представители на украинското Министерство на младежта и спорта, фондация Конрад Аденауер, както и с членове на две от основните политически партии в страната – „Баткившчина и „Удар“.

По време на семинара бяха обсъдени теми, засягащи настоящата политическа ситуация в страната, с акцент върху реформите, касаещи европейската интеграция на Украйна. В дискусиите особено внимание беше обърнато на предизвикателствата, пред които е изправена страната, нестабилността в източната й част и мерките за стабилизиране на обстановката, които предвижда новоизбраният президент Петро Порошенко.

Българските представители и техните чуждестранни колеги се обявиха за мирно и трайно решаване на конфликта и засвидетелстваха своята подкрепа за европейския път на развитие на Украйна.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)