Избрани Новини

Започва подаването на заявления за "ин витро" процедури в Дупница

От днес в Oбщина Дупница се приемат заявления за финансиране на "ин витро" процедури

Двойките с репродуктивни проблеми ще могат да разчитат на финансова помощ от кметството на стойност до 1 500 лв. като за целта в общинския бюджет са заложени 15 000 лв. „На този етап тази сума е напълно достатъчна като се има предвид броя на кандидатстващите. Ако желаещите двойки са повече и сумата е недостатъчна, разбира се, че ще настоявам за увеличението й още за следващия бюджет. В досегашните две кампании има преходен остатък. Сумата, която отпускаме като стойност в повечето случаи не покрива изцяло процедура, но все пак е помощ за нашите съграждани”, коментира кметът на Община Дупница Методи Чимев.

Крайният срок за кандидатстване е 17 септември. Критериите, на които трябва да отговарят семействата са регламентирани в правилник, приет от Общинския съвет (може да бъде видян на сайта на Общината)

Около 50 са двойките в Дупница, които имат репродуктивни проблеми. Много от тях се отказват от "ин витро" процедурите заради финансови трудности, а други разчитат на кредити, за да си позволят скъпоструващите изследвания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов