Избрани Новини

ДАНС удари русенска фирма, прибрала 15 млн. от обществени поръчки

Крими

10-06-2014, 12:42

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Русенската фирма „Крис Груп” е обект на разследване, започнало миналата седмица от служители на ДАНС.

Офиси на фирмата са били обискирани, иззети са компютри и документи, пише “Утро”. Акцията на спецченгетата цели да установи как фирмата успява масово да печели обществените поръчки в Русе. Акцията се е провела и в общината, откъдето са иззети документи за проведените процедури за избор на изпълнител, съобщава в. „Утро”.

По предварителни данни за последните пет години, откакто „Крис Груп” ООД е регистрирано, дружеството печели почти всички обществени поръчки в Русе, като по груба сметка става дума за над 15 млн. лв.

В момента „Крис Груп” е водещата фирма в „Консорциум Дунав”, който е изпълнител на строежа на речно- информационната система „БУЛРИС”, до сградата на Морска администрация.

Управител на „Крис Груп” ООД е русенският бизнесмен Иван Павлов, който миналата пролет нашумя с луксозното си „Ауди А8”, което беше вдигнато с паяк, а после вежливо му бе върнато. Причината беше, че Павлов спрял и оставил автомобила си на спирката до КАТ. Все пак той бе глобен с 50 лв. за неправилно паркиране.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов