Избрани Новини

100 малчугани от Банско получиха грамоти за обучение по руски език

Ако знанието е прозорец към света, то ключът към отварянето му са многото езици. Изучаването на всеки език е богатство, което дава възможност да пътуваш в друг свят и култура.

През тази учебна година всички малчугани от предучилищна група към ОДЗ ,,Здравец‘‘- гр. Банско имаха възможността да се докоснат до духа на Русия.

Под надслов ,,До свидания садик! Здравствуй школа‘‘ малките палавници демонстрираха знанията си в открит урок пред родители, русофили, техни бъдещи учители и общественици, информират от пресцентъра на общината.

Откритият урок прерасна в истински празник на руската култура. Децата показаха, че обучението по руски език е забавно, интересно и полезно. Новите знания ще им   помогнат в контакта с рускоговорящи съученици и приятели, живеещи в град Банско.

Общо 100 деца се включиха в тържественото закриване на предучилищна група с изяви на руски език. Радостта им бе голяма при раздаване на грамотите за успешно завършения курс на обучение. Учителят по руски език – Роза Козарева пожела на децата здраве и бъдещи успехи в обучението.

Г-жа Маргарита Осенова - директор на ОДЗ ,,Здравец‘‘ подари на  всичките си възпитаници книжка ,,Картинен речник“ на руски език и ги поздрави с умението им да пеят, рецитират и разказват на езика на Пушкин и Толстой.

Обучението се осъществява чрез Национално движение ,,Русофили‘‘, съвместно с подкрепата на МОН и катедра по руски език към СУ  ,,Климент Охридски‘‘.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)