Избрани Новини

Над 35 000 ежедневно в стария Несебър в пика на сезона

Туризъм

11-06-2014, 15:17

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Градът на ЮНЕСКО развива активно поклоннически туризъм

Средно между 35 000 и 40 000 души влизат ежедневно в Стария  Несебър в разгара на сезона, съобщи кметът на морския град Николай  Димитров. Една голяма част от тях идват на  поклонение. 

Първите групи летовници  от Румъния и Гърция, които посетиха града по Великден също бяха с цел поклоннически туризъм. Несебър има претенции  да бъде средище на култура и този вид туризъм, коментира градоначалника. Тази година беше отворен туристическия маршрут -  Духовния път в  града, който е по проект "Вяра в Несебър“  и включва  реставриране и отваряне  църквите Св. Йоан Кръстител” „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ и  „Св. Параскева”.  От кметството очакват бум на интереса от страна на летовници към дохувния маршрут.

Градът е готов да посрещне и това лято потока от туристи. Несебър има нова визия и няма помен от сергиите с гащи и чорапи в Стария град. Според кмета Николай Димитров всички жители на стария Несебър с имоти на първите етажи, ще имат по-добри приходи тази година. „Наемите на търговска площ  на полуострова се вдигнаха и няма как това не се отрази положително на местните собственици на имоти“ каза още морският градоначалник. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов