Избрани Новини

Разкритие!Пламен Галев бил лична охрана на Тодор Живков

Дупнишкият мафиот Пламен Галев, който е дирен от Интерпол заради бягството си от България с влязла в сила присъда за рекет, е бил личен охранител на Тодор Живков. Познати на страховития мафиот и ортака му Ангел Христов разказват, че докато били барети, двамата пазили посланика на САЩ Хю Кенет Хил, както и сваленият от власт комунистически лидер Тодор Живков в началото на 90-те на миналия век.
„Пламен и Геле бяха отлични командоси. Те спасиха статуетка на Херакъл за 1 милион долара, разбиха канал за износ на кодеин от „Фармация”, твърдят от обкръжението на офейкалите мафиотски босове, цитирани от infonews.bg.
В началото на 90-те години Пламен Галев ръководел отряд от 30 души и именно тогава се запознал с Ангел Христов, с когото станали като кръвни братя.
„В отряда на Пламен и Геле беше привлечен и Златко Баретата, Галеви го взеха при себе си и го направиха командос. След това Златомир Иванов напредна в службата и по-късно ръководеше свой отряд”, спомнят си бивши командоси.
В средата на 90-те Златко Баретата е принуден да напусне системата, след като се забърква в престрелка в центъра на София. Роденият в Стара Загора бивш борец убива гангстера Патичето и макар да е оправдан, че е стрелял при самоотбрана, е призован да си тръгне от службите. 
Баретата става един от важните фактори в групировката „Аполо и Болкан”, но не забравя за старото си приятелство с Галеви. Именно Златко предупреждава Пламен Галев. че му готвят убийство.
Отрядът на Ангел Христов – Геле е по следите на контрабандисти от групировката СИК, които правят луди пари, нарушавайки югоембаргото. Баретите провеждат няколко акции срещу знакови босове от ъндърграунда и си спечелват за врагове влиятелни подземни играчи. Един от тях дори поръчва покушението на Пламен Галев. Мълвата за мократа поръчка обаче достига до Златко Баретата, който поискал среща с някогашния си командир и го предупредил за готвеното убийство.
Като служители на НСБОП Галев и Христов участвали в десетки акции срещу заформящата се организирана престъпност. През 1996 г. баретите арестували лично Иво Карамански, но след няколко часа, прекарани в полицейското управление в Дупница, набеденият за Кръстник на родната мафия бил пуснат да си ходи. Самият Карамански бил респектиран от действията на баретите.
Галеви разбили и иманярска мафия, работеща от години в Югозападна България. Престъпната група изнасяла културно-исторически ценности в Европа и в Америка.
След акция на отряда на Пламен Галев босовете на иманярската мафия били арестувани, а на държавата били върнати ценности за над 5 милиона долара. Най-скъпата находка била цигулка „Страдивариус”.
И досега техни бивши колеги си спомнят, че по разработки на т.нар. Братя Галеви са разбивани международни канали за трафик на дрога, разкривани са икономически и криминални престъпления, по които има и доживотни присъди.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)