Избрани Новини

БСП е на колене

Осман Октай: Това е отмъщението на Ахмед Доган

„ДПС никога не са имали толкова власт, както при това управление. Те имат диригентската палка”, каза в „Здравей, България” Осман Октай, бивш зам.-председател на ДПС, на въпрос какво става под повърхността на политическата драма между БСП и ДПС. 


По думите му след опита за покушение срещу Ахмед Доган и публичното му унижение, той публикува едно писмо, в което се говори за поръчителите на тази публична екзекуция. „Единственият, който може да свали това управление, е Доган. Той сваля това управление”, заяви Октай.

Според него, ако не е бил моделът "Доган" БСП едва ли е щяла да управлява и да е във властта. „Доган казва: Аз ви обслужих добре, а вие се подиграхте с мен, изтикахте ме в ъгъла и сега ще ви унищожа. Днес БСП е на колене и това е отмъщението на бившия лидер на ДПС”, каза бившят зам.-председател на ДПС.

Относно излязлата информация в публичното пространство, че в Боровец е имало среща, на която се е търсил начин да се смени източникът на влияние у нас от страна на Русия, Октай коментира: „Да, случва се. Има различни етажи и структури на посредничество в управлението. Финансово-олигархичните кръгове винаги са съществували. Те са били около различни хора. Предпоследният беше Емил Кюлев, след това беше Корпоративна банка”, даде пример той.

По думите му Пеевски и Бареков стават непотребни. „Разпределят се интереси, което изнервя играчите и неслучайно Пеевски е встрани, а Цветан Василев си направи партия чрез „България без цензура”. Не са важни имената и хората, които оглавяват такава структура, важно е кой я изгражда, как и защо”, заяви Октай.

Според него никой нищо не дели. „Печеливши в тази война няма”, смята той.

Попитан какво да чакаме оттук нататък, Октай отвърна, че най-хубавото, което се случва, е че с почвата на АБВ ще се разруши пирамидата на „Позитано” от 90-те години. „Най-после и лявото ще се модернизира. АБВ се появи като айсберг, който удари голямата структура”, допълни той.

Неговата прогноза е, че след предсрочните избори 90-95% ГЕРБ и Реформаторският блок ще имат мнозинство за управление. „Бойко Борисов има рефлексите за самосъхранение и затова отиде на това кафе с Лютви Местан. ДПС знаят много добре, че той няма да ги допусне във властта”, завия още Октай.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов