Избрани Новини

Медиците от Спешното с подписка срещу "мръсното кебаче"

Подписка под мотото „Не на мръсното кебапче” тръгна във филиала на Спешната помощ в Благоевград

Поводът за недоволството е, че работещите в Центъра за спешна медицинска помощ - лекари, медицински сестри, фелдшери и шофьори, не искат да бъдат хранени насила в закусвалнята, наричана от благоевградчани „мръсното кебапче”.

С изненада работещите във филиала в Благоевград разбрали, че без да ги питат, договорът с фирма "Ивия", който изтича на 30 юни, е подновен за още година. Те твърдят, че еднолично договорът с кетъринговата фирма е подновен от главната счетоводителка на ЦСМП, научи "Инфомрежа".

Спешните медици от година се хранят срещу 2 лв. за обяд и още толкова за вечеря с храна, доставяна от въпросната закусвалня. Те обаче нееднократно са се оплаквали от качеството й. Според тях често в салатите имало косми. Цената на кебапчето и кюфтето за дежурните във филиала била 75 стотинки, а в самото заведение - 60 стотинки.

В знак на протест срещу лошата храна, болшинството от дежурните преди време заявяваха само кисело мляко. С обяснението, че не са млекарница, от фирмата обаче спрели да им го доставят.

Напоследък пък се поръчвали основно сокове. След недоволството, от фирмата започнали да им предлагат примерно седмично меню за новия договор. Например в понеделник пилешко с ориз, във вторник стар фасул с наденица и т.н. Досега дежурните можеха да избират измежду няколко ястия.

Със стартиралата подписка дежурещите на 12-часова смяна категорично възразяват срещу сключения зад гърба им нов едногодишен договор със същата фирма, тъй като нееднокартно са се оплаквали на ръководството за лошото качеството на предлаганата им храна.

Работещите в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград получават в края на месеца купони за храна според дадените през  този период дежурства. Примерно за 15 дежурства - 15 купона. С тях могат да купуват каквито искат продукти в хранителни магазини на различни търговски вериги.

Оплаквания от качеството на предлаганата им храна има и във филиала на ЦСМП в град Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов