Избрани Новини

В интернет се появи първото видео, заснето от бяла мечка

Животът

14-06-2014, 10:46

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йети не бил човек, а бяла мечка?

Представители на американска геоложка и изследователска група са провели необичайно изследване върху живота на полярните мечки, обитаващи района около морето на Бофорт в Северния ледовит океан. За целта поставили нашийник с видеокамера на врата една мечка. Откъс от заснетия материал е публикуван в интернет, пише nakratko.bg.

По думите на изследователите, целта им била да изяснят как влияят промените в климата на живота на тези хищници. Камерата е закрепена на врата на млада женска мечка.

На представените в мрежата кадри се вижда как самката си взаимодейства с членовете на общността, в която живее; как плава в ледените води и лови плячката си.

Това е първото видео, заснето от бяла мечка, но кафявите й събратя вече са правили подобни "експерименти". През април френски учени публикуваха в интернет няколко клипа, заснети от кафява мечка в словенски защитен природен парк. Камерата при този експеримент е включвана за пет минути на всеки час и е следена чрез GPS, така че всеки желаещ да може да погледне живота от гледната точка на мечката.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов