Избрани Новини

Кметското ръководство на Дупница проведе среща за Национална програма "Сигурност"

Среща по искане на кметското ръководство на Дупница във връзка с Национална програма "Сигурност" се проведе днес в сградата на Общината.

На срещата присъстваха заместник-кметът по социалните дейности Крум Милев, заместник-областният управител Мария Чочова, кметове и кметски наместници на селата от общината, представители на Бюрото по труда и ОД МВР- Кюстендил в лицето на Ивайло Дамянов, Сергей Симеонов и Иван Янев – сектор “Охранителна полиция” - Дупница.

Както е известно, за Кюстендилска област са осигурени 180 места от общо 5000 за цялата страна, но проблем с осигуряването на хора има в община Дупница, закъдето са определени 40 души.

“Поискахме тази среща, тъй като получихме множество оплаквания, че подадените от Бюрото по труда в Дупница хора за селата в общината са отхвърлени. По искане на областния управител Иван Каракашки бяхме уведомили кметовете и кметските наместници да подадат имена от съответните населени места, което и бяха направили още преди 20 дни в съответствие с изискването на националната програма. В крайна сметка се оказа, че едва 8 човека са назначени, а всички останали отхвърлени с мотив, че не отговарят на условията", коментира заместник-кметът на Дупница Крум Милев.

Той допълни, че одобрените пък не били инструктирани за работата, която ще вършат по програмата.

"Г-жа Чочова заяви, че бройката ще бъде изпълнена и 40 човека ще бъдат назначени поетапно на база насочващи писма от Бюрото по труда. Вината обаче не е в бюрото по труда, нишката се къса някъде по веригата. За жалост до нас достигна информацията, че за назначаване по тази програма, имената се подават от партийни офиси”, заяви Милев.

По думите му до днес никой не е потърсил кметовете и кметските наместници, за да им разясни условията за програмата, въпреки че в длъжностната характеристика на 40-те души било посочено, че за тях отговаря кварталния полицай и кмета или кметския наместник.

"Иначе получихме уверение от Ивайло Дамянов, че назначените ще бъдат инструктирани още утре”, каза още заместник-кметът на Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов