Избрани Новини

Преподаватели от ЮЗУ участваха в престижен международен форум в Милано, представиха България

На 4 и 5 юни 2014 г., в Милано, Италия, Общността на европейските университети, занимаващи се с финансови изследвания (SUERF) организира Европейски паричен и финансов форум на тема: "Пари, регулация и растеж: финансиране на новия растеж в Европа".

Форумът бе открит от бившия министър-председател на Италия - Марио Монти.

Икономическият университет "Луиджи Букони", който бе домакин на форума, събра водещи европейски и световни икономисти, информират от висшето учебно заведение. Сред авторитетните представители от Европейската комисия, Международния валутен фонд и водещи световни университети се открояваха: Оливие Бланшар - главен икономист на МВФ, проф. Анат Адмати от Университет "Станфорд" (САЩ), проф. Алекс Кукерман от Университета в Тел Авив (Израел). Приложният характер на форума бе подчертан от участието в презентациите и дискусиите на  представители на Централните банки на Холандия, Турция, Германия, Исландия, Австрия и Естония, както и на специалистите от Европейската централна банка, Банката за международни разплащания и Европейската инвестиционна банка.

Вследствие на предварителна селекция България бе представена от преподавателите в Югозападния университет "Неофит Рилски": проф. д-р Ганчо Т. Ганчев - Декан на стопанския факултет, д-р Елена Ставрова и д-р Владимир Ценков. Техният доклад на тема: "Изследване на връзката между банковото кредитиране и ръста на Брутния вътрешен продукт в държавите от Централна и Източна Европа" привлече вниманието и подкрепата на участниците във форума.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов