Избрани Новини

Безбожници обраха 3 храма за 2 дни в Гоцеделчевско

Крадци разбиха и обраха за два дни три църкви в община Хаджидимово. От църквата в Гайтаниново снощи за задигнати над 3 000 лева. Предната вечер от двата храма в съседното село Нова Ловча бяха откраднати около 200 лева, пише "Информрежа".

От месеци неизвестна банда върлува из църквите в Хаджидимовско и целия Гоцеделчевски регион. Безбожниците за кратко време разбиха и обраха касите на църквите в селата Садово, Копривлен, Ново Лески и други, а през последните два дни жертви на посегателства станаха и двата храма в Ново Ловча. 

Снощи е била обрана и църквата "Св. Никола" в село Гайтаниново. Засега полицията е безсилна и не успява да открие престъпната група крадци, а само констатира извършените от нея кражби и образува досъдебни производства.

В общината вече не остана необран храм, та вандалите дори започнаха да ги повтарят, коментират жителите на населените места в Хаджидимовско.

Вандалското посещение в църквата "Св. Никола" в пограничното село Гайтаниново е констатирана тази сутрин при отварянето на храма за неделната празнична служба.

Хора от църковното настоятелство са намерили божието място разбито, разбита и обрана била и касата с дребни дарения, които оставят миряните, повечето от които пенсионери.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)