Избрани Новини

Разлог приветства звездите на театъра

За трета поредна година Разлог ще бъде домакин на театралните празници “Звездите на театъра”. Тази година фокусът на театралната седмица е комедията. Ще погледнем времето, в което живеем през призмата на смеха.

Смешното е така многостранно, както и самият живот твърдят всички философи. И тази година ние сме избрали през призмата на смешното, на комедията да видим “нещата от живота”. С изключение на “Възвишение” всички спектакли в “Звездите на театъра” са комедии – съвременни или писани преди векове, но ще се изненадаме как нищо в човешките нрави не се е променило от времето на Молиер и Бен Джонсън. И ако е вярно, че “истинският смисъл на живота разбира само този, който умее да се смее” ние ви каним да се замислите през смеха.

“Никой човек, който веднъж се е смял от все сърце, не може да бъде непоправимо лош. Колко е важен смехът – ключът, с който можем да дешифрираме целия човек!… Човекът, който не може да се смее, не само че е в състояние да извърши предателство, коварство, разбойничество, но и целият му живот е вече предателство и измама.”

Специален гост на празниците в Разлог тази година ще бъде Милен Русков, по чиито роман “Възвишение” е направен едноименния спектакъл, който зрителите ще могат да видят в рамките на театралната седмица. Романът на Русков единодушно бе обявен за роман на годината, за “събитие” в съвременната българска литература и от литературната критика и от читателите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов