Избрани Новини

Управителният съвет на АПИ на среща в Банско, обсъждат сътрудничеството със Световната банка

На работна среща в Банско на 23 и 24 юни ще бъдат представени резултатите от досегашното сътрудничество между Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и Световната банка. Международната финансова институция е консултант на държавната пътна администрация при изготвянето на стратегически документи, свързани с повишаване на ефективността и устойчивото развитие на пътния сектор, институционалния капацитет и усвояването на средствата от европейските фондове в пътната инфраструктура до 2020 г.
С експертизата на Световната банка са разработени ключови документи в пътния сектор - бизнес план за АПИ, план за действие по пътна безопасност до 2020 г., средносрочна програма за пътищата, IT стратегия и т. н.
Работната среща ще бъде открита на 23 юни в 16.00 часа в Банско от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Стефан Чайков и постоянния представител на Световната банка Маркус Репник. В срещата ще участват директорът на сектор „Транспорт“ във финансовата институция Хосе Луис Иригойен, съветници и експерти от Световната банка, Eвропейската комисия, Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие, държавната администрация и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов