Избрани Новини

Възпитаници на АУБ станаха първите "Златни лъвове"

Възпитаникът на Американския университет в България Влади Герасимов заедно с колегата си Желез Атанасов станаха първите „Златни лъвове“ на България на 61-ото издание на най-престижния международен фестивал за реклама Cannes Lions.

Влади и Желез печелят първото място измежду участници от 35 страни. На второ място е екипът от Австралия, а на трето – от Норвегия. Златните медали им бяха връчени на сцената лично от Амир Касай, CCO на DDB Worldwide.

Желез и Влади се състезаваха в категория “Film” в програмата Young Lions на фестивала. Задачата на конкурса е в рамките на 48 часа, без право на никаква външна помощ и техническа подкрепа, да се създаде филм по зададена тема. Young Lions се провежда в цял свят и въпреки оспорваната конкуренция, за първи път българи взимат златото.

За участие във финала на престижния фестивал екипът Влади – Желез победиха 27 отбора от България. Те трябваше да създадат 60-сек. видео във връзка с кандидатурата на град София за „Европейска столица на културата“ през 2019 г.

Влади Герасимов завършва АУБ през 2012 г. със специалност „Журналистика и масови комуникации“ и подспециалност „Изящно изкуства“, а в момента работи като продуцент в „Ноубъл Графикс“.

Страстта и магията на филмовото изкуство Влади открива, докато следва в Американския университет в България.

"Образованието в универститета се определя до голяма степен от нещата, които научих там, качествата, които придобих, и хората, с които се запознах. Бих казал, че клубът, който изигра основополагаща роля за моето бъдещо развитие - More Honors, ми даде една нова, генерална посока в живота, която следвам и до днес. Другото най-основно занимание беше театъра - за 4-те си години в университета имам участие в 6 пиеси и съм режисирал 2. Университетът ми даде първоначалния тласък, запали интереса ми и любовта към изкуството, а образованието в американски стил liberal arts ми позволи да преследвам новооткритите си страсти, даде ми нужната основа, на която да стъпя, за да намеря мястото си в света", споделя Влади Герасимов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)