Избрани Новини

Детската градина в Симитли помага на „удавената” детска градина в „Аспарухово”

Най-пострадалата от водната стихия детска градина във варненския квартал „Аспарухово” получава помощ от детската градина в град Симитли

Дарението е по инициатива на педагозите в ОДЗ ”Радост”. 25 комплекта спално бельо, почистващи и дезинфекционни препарати ще бъдат изпратени от Симитли за „удавената” забавачница в „Аспарухово”. „Установихме контакт с директорката на детска градина „Валентина Тарешкова” гр. Варна. Оказа се, че тя е най-засегната от водната стихия. Ще са необходими поне още две, три седмици, докато градината бъде изчистена и приведена във вид, нормален да приеме децата. С колегите от Варна уточнихме каква да бъде помощта, съобразно нуждите им”, каза директорът на ОДЗ „Радост” в Симитли Теменужка Матова, цитирана от simitli.info. От градината в Симитли ще помогнат с 25 комплекта спално бельо, които са от резерва, неупотребявани. Освен това педагози, медицински и помощен персонал, общо 44 човека, от ОДЗ ”Радост”, филиал „Ян Бибиян” и филиал „Мечо Пух” в град Симитли са дарили лични средства, с които ще бъдат закупени почистващи и дезинфекционни препрати, пластмасови чаши, салфетки и други помощи от първа необходимост в опустошената от водната стихия детска градина в „Аспарухово”, уточни директорът на ОДЗ „Радост” Теменужка Матова. За транспорта на помощта от Симитли до Варна е откликнала куриерска фирма.

От днес работи и дарителския пункт в град Симитли, в залата на читалището, където се събират помощи за пострадалите в село Турия, община Павел Баня.

Местните се нуждаят, освен от приятелска подкрепа и от:
одеала, спално бельо;
хигиенни и дезинфекциращи препарати;
пакетирани дълготрайни храни ( ориз, боб, леща, олио, брашно, макарони и др. );
домакинска посуда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов