Избрани Новини

70 работни места обявиха в Пиринско

15 работодатели от Пиринско обявиха 70 свободни работни места. Днес в Благоевград се проведе Трудово борса, насочена към безработните лица в неравностойно положение. Към момента броят на тези лица без  работа в община Благоевград е около 1500.

Трудовата борса е организирана от Агенцията по заетостта в областния център. На срещата присъстваха работодатели от региона и експерти от Бюрото по труда в Благоевград.

„Борсата се провежда по проект „Да успеем заедно” по програма за развитие на човешките ресурси. В същност по този проект във всичките ни дирекции на Бюрата по труда на територията на област Благоевград имаме назначени трудови медиатори и посредници”, съобщи Станислава Поповска, директор РСЗ – Благоевград, цитирана от е-79.com. Борсата ще осигури поле за обмен на информация между работодатели, предлагащи свободни работни места и безработни лица в неравностойно положение, търсещи заетост от района на Благоевград.

„Първоначално потвърждаване за участие са заявили 15 работодатели, като очакваме да бъдат заявени 72 работни места. Работодателите, които участват в днешната инициатива развиват дейност в сферата на шивашката промишленост, металообработването, хранително-вкусовата промишленост…”, поясни Поповска.

Общият брой на безработните лица в Благоевград е 3 000. Лицата в неравностойно положение, които търсят работа са почти половината от общия брой.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов