Избрани Новини

Реза Мусави и Христина Колева са победители в общински конкурс срещу дрогата

Гимназистите от Пловдив и Чирпан взеха наградите от общинския конкурс за мултимедийни продукти срещу дрогата в Стара Загора

Десетокласникът Реза Мусави от СОУ „Св. Климент Охридски” в Пловдив е победител в раздел „Презентация” от проведения в Стара Загора общински конкурс за авторски разработки на мултимедийни продукти на тема: „Психоактивните вещества – илюзии, страдание, престъпност“.

На второ и трето място се класираха старозагорците  Кристофър Сохен - деветокласник от ПГ по електроника „Джон Атанасов” и Александър Аврамов, ученик от VІІ клас

на ПМГ „Гео Милев”. Поощрителна награда за ясно изразена позиция, оригинална и убедителна визия беше присъдена и на Васил Мутев Стефанов, ученик в ХІ клас на СОУ „ХристоСмирненски” в Стара Загора. Общо 23-ма ученици на възраст от 14 до 17 години от Стара Загора, Чирпан, Гълъбово, Пловдив и двама студенти (19- и 20-годишни) в І курс, специалност „Право” от Русенския университет, представиха 17 презентации и 4 видеоклипа, които се състезаваха за три награди във всяка категория на конкурса.

В раздела „Видеоклип” на първо място беше класирана ученичката в ХІ клас на СОУ „П. К. Яворов”, гр. Чирпан Христина Колева. Второто място си поделиха старозагорците Десилена Чанкова и Манчо Манев, ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан”, гр. Стара Загора, а трети е Реза Мусави от Пловдив.

В създадените мултимедийни продукти младите хора използваха възможностите на информационните технологии, за да защитят активната си позиция, съпричастност и ангажираност в битката с разпространението на психоактивни вещества.

Освен убедителна, достоверна информация и личностна позиция, представените разработки трябваше да съдържат творчески подход и оригинална концепция, да имат естетическа визия и да са издържани езиково.

Вчера в Община Стара Загора се състоя публичното им представяне от конкурса, провеждан в рамките на общинската програма за превенция на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център по зависимости, в подкрепа на Международния ден за борба със злоупотребата на наркотици и наркотрафика – 26 юни.

Участниците бяха оценени от жури с председател зам.-кметът Иванка Сотирова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

На всички участници в конкурса бяха връчени грамоти за участие. Наградите за победителите са във вид на ваучери за популярен магазин за техника на обща стойност 620.00 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов