Избрани Новини

Месецът на фотографията в Благоевград продължава с изложбите „Кладенци” и „Дивото”

С изложби под надслов „Кладенци” и „Дивото” продължава „Месец на фотографията в Благоевград”

Те ще бъдат открити днес от 18:00 часа в общинската художествена галерия. Първата изложба е на известния благоевградски фотограф и преподавател Красимир Матаров. Фотосите са правени по проект „Кладенци” и ще бъдат изложени за четвърти път в България. Фотографската философия на Матаров е, че да се намираш на красиво място – не е най-важното, да познаваш отлично фотоапарата си и да заснемеш много кадри също не е най-важното. Според него най-важното е да видиш това, което другите не забелязват, да го заснемеш, и да им го покажеш.

Красимир Матаров е световно признат фотограф. Участва в майсторските класове по фотография на Световната фотографска организация – СФО. Носител е на множество награди от национални и международни конкурси. Има публикувани снимки в „Списание 8”, „Фото мания”, „Усури”, „GEO” и „National Geographic”. В конкурса на списание „GEO - „Местата които светът трябва да види“ е отличен с престижното първо място. Негови снимки са излагани в „Национален музей” - София, Лондон, Люксембург и Братислава.

Другата изложба е със заглавие „Дивото – Избрано”. Експозицията е специална селекция от международни фотосалони „Дивото”.

Изложбите са организирани под егидата на община Благоевград и Международната федерация за фотографско изкуство – FIAP. Те са част от проявите, организирани от общината в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен район за Европейска столица на културата през 2019 г.

Експозициите ще останат до средата на месец юли.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов