Избрани Новини

В Дупница!Баща накисна 14-годишния си син за убийство

Баща накисна 14-годишния си син за убийство, което е станало преди 8 години в Дупница

Росен Васев, който вече е получил присъда от 11 години затвор, но е на свобода срещу „подписка”, депозирал жалба пред Апелативния съд в София, в която казва, че извършителят е малкият му син Филип. Според юристи това е схема, с която Васев се опитва да отърве наказанието, тъй като по време на престъплението Филип е бил непълнолетен и не може да носи наказателна отговорност. Инцидентът от 2006 г. придоби популярност като убийство по време на световното, пише “Монитор”. Нелепата случка е от 25 юни, когато в две съседни заведения в Дупница празнувала компанията на Росен Васев и Николай Спасов. След като обвиняемият започнал да хвърля чаши от прозореца на заведението, от съседното кафене „Реал” излязъл Спасов, който му направил забележка. Последвало меле между двамата мъже, в което се включили и синовете на сочения за убиец – Мартин и Филип.

Минути по-късно жертвата е простреляна два пъти – веднъж в гърба и още веднъж в гърлото. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет „Глок”. Николай Спасов първоначално е закаран в отделението по реанимация на болницата „Свети Иван Рилски” в Дупница. По-късно той е приет по спешност в „Пирогов”, където умира.

Делото срещу Васев вече веднъж е връщано за доразследване заради допуснати процесуални грешки. Тогава дупничанинът получи 16 години лишаване от свобода, който по-късно при повторното разглеждане паднаха на 11.

Очаква се, ако новите доказателства бъдат приети, процесът да тръгне отново.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов