Избрани Новини

Люлин е петият най-населен град в България

Проект за 88 хил. лева повишава квалификацията на административните служители в района

Чували ли сте шегата, че Люлин е един от най-многонаселените градове в България? В страни от забавния тон има известна истина в това твърдение.

"В столичния район "Люлин" живеят около 150 хил. човека, което ни поставя на пето място по брой на населението в страната, след Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора", заяви кметът на района Милко Младенов.

На тематично събитие вчера той представи проект за повишаването на знанията и уменията на служителите на общинската администрация за подобряване качеството на предлаганите от тях услуги.

"Затова за нас е особено важно да формираме компетентна администрация, която да обслужва качествено и в закосъобразния срок гражданите и представителите на бизнеса в района", добави районният кмет.

Проектът "Повишаване на знанията и уменията на служителите на общинската администрация на Столична община, район "Люлин", за подобряване административното обслужване на гражданите и бизнеса", е на стойност малко над 88 хил. лева и се финансира по Оперативна програма "Административен капацитет" чрез Европейския социален фонд в рамките на процедура по подприоритет 2.2. "Компетентна и ефективна държавна администрация".

Той ще се изпълнява за 9 месеца и обхваща дейности по обучение на служителите в район "Люлин" за повишаване качеството на административните услуги, уточняват от Столична община.

"Целта на проекта е да усъвършенстваме професионалните умения и компетентности на местната администрация, да ги обучим да работят със специализирани програмни продукти, за да бъдем в полза на гражданите и бизнеса", подчерта Милко Младенов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов