Избрани Новини

По-толерантни чиновници ни посрещат в община Симитли

Служители от общинска администрация Симитли преминаха специализирано обучение на тема „Междукултурна комуникация, толерантност и антидискриминация”. 20 служители от администрацията и кметове на кметства от община Симитли взеха участие в обучителен семинар в Чепеларе. По време на обучението служителите, съвместно с експерти лектори дискутираха по тенденциите на развитие в съвременното общество – миграция и мобилност; създаването и развитието на мултикултурна среда; стереотипите и предразсъдъците. Обучението акцентира на междукултурната комуникация с жестове и видовете дискриминация, информираха от Симитли.
„Междукултурна комуникация, толерантност и антидискриминация” се провежда в изпълнение на проект „Обучение на служителите в община Симитли за  по-добро административно обслужване”. Проект „Обучение на служителите в община Симитли за  по-добро административно обслужване” е финансиран по Договор за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма “Административен капацитет ”, Приоритетна ос II “ Управление на човешките ресурси ”, Подприоритет 2.2 “ Компетентна и ефективна държавна администрация.
По проектът общинари от Симитли преминаха и квалификационен курс „Ефективно общуване и обслужване на специфични групи граждани”. В понеделник приключват и езиковите курсове за общинските служители. Знания и сертификат за владеене на английски език ще получат общо 20 служители от администрацията, както и кметове и кметски наместници.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)