Избрани Новини

Студенти от НХА представиха творбите си в Кюстендил

„По следите на Майстора“ – Пленер на студенти от Национална художествена академия от специалностите „Живопис“ и „Скулптура“ в село Шишковци, Кюстендил
18 – 28 юни 2014. Проект на Национална художествена академия, община Кюстендил, ГХГ „Владимир Димитров Майстора“, Кюстендил и кметството на с. Шишковци.

В рамките на десет дни студенти от НХА от специалностите „Живопис“ и „ Скулптура“ имаха за първи път възможността да се потопят в атмосферата на с. Шишковци, мястото, на което Владимир Димитров Майстора е отредил повече от 30 години от творчеството си.
Студентите: Илона Йонкова, Мартин Николов, Кристина Костова, Явор Костадинов, Емануил Ангелов, Елена Велкова, Марта Райхел, Мирослав Миронов, Драго Дочев от специалност „Живопис“ с ръководител докторант Константин Костов и Галя Благоева, Мартин Трифонов,Таня Павлова, Калин Бешировски, Анна Методиева и Минчо Николаев от специалност „Скулптура“ с ръководител докторант Ивайло Аврамов, бяха поставени пред въпроса: „3ащо Владмир Димитров Майстора е избрал именно с. Шишковци, Кюстендилска област,  като източник на вдъхновение на своето творчество?“. Приветствани радушно и сърдечно от „шишковчани“ младите творци имаха на разположение палитра от впечатления и преживявания, като срещи с живи съвременници на майстора – негови модели, разкази от местните жители за живота и творчеството на художника.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов