Избрани Новини

5-годишния Иван от с.Микрево продаден?

В издирването му се включиха над 60 души

 

Полицията работи и по версията за престъпление във връзка с изчезването на 5-годишния Иван Синанов от село Микрево, който е в неизвестност вече 10 дни, съобщи bTV.

Започнаха и разпити на родителите на Иван. Преди време друго от осемте им деца също изчезнало, но по-късно било открито у роднини.

Разследва се дали момчето не е продадено.

Припомняме, следите на детето се губят след погребение на местен жител. В издирването му се включиха над 60 души - близки, полицаи, гранични полицаи, горски, доброволци, заедно с кучета и дори вертолет. Засега издирването е без успех.

„Търсим основно в местността Седелски рид. После ще тръгнем и надолу. Но сме вече на 10-11 километра от Микрево, почти невероятно е детето да е стигнало дотук. Най-много да е минало 2-3 километра", каза преди дни участник в издирването Кирчо Динев, който е експерт по ромските въпроси в община Струмяни.

За последно момчето е забелязано в събота следобед край гробищния парк в Нова махала, където имало погребение на възрастна жена. От този момент следите му се губят. Вечерта, след като момчето не се прибрало у дома, майка му Мирка Синанова подала сигнал в полицейското районно управление. Веднага са сформирани екипи, които започнали издирване. В търсенето се включили и униформени с кучета, ползвани са и термокамери.

„Страхуваме се да не е отвлечено детето. Иванчо е рус и светъл, хубаво момче е. Може да са го отвлекли, за да го продадат на някое бездетно семейство или за органи. Дано го открием живо и здраво. Баща му Кирил не е мигнал, не спира да го търси, майката обаче е доста спокойна", допълни Динев.

Майката на детето е на 31 г., има 8 деца. Семейството живее бедно в махалата на Микрево и разчита на социални помощи. Миналата година друго дете на многодетната жена изчезнало за ден, но го открили невредимо на километър извън селото. Комшии споделят, че Иван е затворено дете и не общува с непознати.

„Да се надяваме, че ще го намерим живо и здраво. Дано не се окаже, че става въпрос за продажба на детето", каза кметът на община Струмяни Емил Илиев.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов