Избрани Новини

Даниела Савеклиева:И в последните си дни правителството кадрува

Правителството използва последните дни от управлението си за реваншизъм, чистки и партийно кадруване в различни държавни сектори. Това заяви на пресконференция в Гоце Делчев депутатът от ГЕРБ и областен координатор на партията Даниела Савеклиева. „Управляващите отново са се развихрили в сферата на образованието, където се подготвят поредните уволнения на назначени от ГЕРБ специалисти. Преди броени дни са приключили нарочни проверки в училищата в Кресна, симитлийското село Крупник и село Лъжница в община Гоце Делчев. „Единствената цел на тези проверки е да бъдат уволнени назначените от ГЕРБ директори и на тяхно място да се поставят партийни кадри на БСП и ДПС. Не случайно в момента и началникът на Инспектората по образование в Благоевград бърза с провеждането на конкурси за училищни директори в селата Блатска Беслен, Копривлен, в Хаджидимово и други населени места в областта, за да може преди изборите на ръководните постове да застанат техни хора", коментира Даниела Савеклиева.

Депутатът на ГЕРБ от Гоце Делчев Георги Андонов коментира пред медиите публичната програма за растеж и развитие на правителството, в която са одобрени за изграждане само обекти в селата на ДПС Лъжница, Корница и Брезница. „Въпреки че има решение на Общински съвет - Гоце Делчев, с което са одобрени терени за изграждане на спортни площадки във всички населени места на общината, средства тенденциозно са отпуснати само за трите села”, уточни Георги Андонов. Като сериозен проблем за Гоце Делчев той определи и строителството на спортната зала в Гоце Делчев. „Предстои да се избере изпълнител на обекта, а в конкурса участва само една фирма от региона, фирма, за която съм говорил в Народното събрание. Въпросителните по избора на изпълнител на този обект са повече от известните и като действащи депутати няма да сме безучастни по усвояването на тези над 3 млн. лв., осигурени за спортната зала. За депутатите от ГЕРБ е важно да защитим обществения интерес и да не се разпределят средствата на тъмно и непрозрачно, каквато е практиката на тройната коалиция”, каза още Георги Андонов.

Двамата депутати от ГЕРБ коментираха и забавянето по строителството на двата лота на автомагистрала „Струма”. Даниела Савеклиева подчерта, че голямото забавяне на отсечката Сандански – Кулата е тревожно, тъй като трафикът по обиколния маршрут през летните месеци е изключително натоварен, а това създава предпоставки за произшествия и причинява неудобство на всички. “Изоставането от пусковите срокове както по отсечката Сандански – Кулата, така и Дупница – Благоевград, може да доведе до загубата на средства по програма „Транспорт”, средства, които ще трябва да връща българският данъкоплатец”, са опасенията на народните представители от ГЕРБ.

По повод на предстоящите парламентарни избори Даниела Савеклиева подчерта, че е важно да има висока избирателна активност, да се определи най-точно конфигурацията на следващия парламент. „По време на управлението на ГЕРБ показахме, че нещата могат да се случват, върнахме доверието на европейските институции. За една година сегашните управляващи не съградиха нищо и това не трябва да продължава повече”, каза още Даниела Савеклиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов