Избрани Новини

Наградиха победителите в конкурса „Благоевград през погледа на младия фотограф”

С черно-бял портрет на момиче Любомир Митков грабна първа награда на конкурса „Благоевград през погледа на младия фотограф”. Авторите на отличените творби бяха наградени вчера на специална церемония във фоайето на община Благоевград. За първото си място в конкурса Любомир Митков получи нов професионален фотоапарат. Второто място зае Криста Механджийска със снимката „Благоевград през зимата“, а третото Явор Иванов с „Момиче с топка“. Те получиха статуетки, карта памет и грамота.

 Награди бяха връчени и на Нели Милушева, ръководител на фотоклуб към 5-то СОУ „Георги Измирлиев“ - за цялостно участие, на Ангел Ангелов - за заслуги в популяризирането на фотографията, и на Никола Мраценков - за най-млад участник.

„Конкурсът протече при огромен интерес, не само благоевградчани, но и фотографи от цяла България изпратиха любителските си кадри за различните категории – „Пейзаж”, „Портрет” и „Репортаж”“, заяви на церемонията председателят на Сдружението на благоевградските фотографи  Венцислав Гълъбов.

Печелившите снимки бяха селектирани от жури с председател  проф. Павел Милков, преподавател по композиция и фотография в ЮЗУ “Н. Рилски”, и членове: доц. д-р Валентин Китанов - преподавател по история в ЮЗУ, гл. ас. Крум Иванов - преподавател филмово и телевизионно операторство в ЮЗУ, Венцеслав Гълъбов - фотограф, председател на СБФ – Благоевград, Юлиян Механджийски – фотограф , зам. председател на СБФ – Благоевград, Магдалена Уанли – фотограф-художник, Васил Пипев – фотограф, рекламна агенция “Имфакт”, и Красимир Матаров – фотограф.

Изложбата „Благоевград през погледа на младия фотограф”  е експонирана във фоайето на община Благоевград и любителите на фотоизкуството могат да я разгледат до 20 юли. Експозицията е част от проявите, организирани от общинското ръководство за месеца на фотографията. Тя е и поредният щрих от подготовката за конкурса „Европейска столица на културата 2019”, в който Благоевград участва заедно със София, Перник и Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)