Избрани Новини

Симитли подобрява общинските служители с 63 185,15 лева

С финансиране от Европейския съюз, чрез Оперативна програма „Административен капацитет” община Симитли разработи Общински план за развитие 2014-2020, в тясно сътрудничество със заинтересованите страни и създаде ефективна система за партньорство и координация при разработването и прилагането на общински политики.

Проект „Община Симитли – политики за устойчиво развитие” е на стойност 63 185,15 лева, финансиран е по Оперативна програма „Административен капацитет”, Бюджетна линия, Приоритетна ос І „Добро управление”, Подприоритет 1.3. „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики”, информираха от Симитли.

В рамките на 9 месеца се проведоха поредица от дискусии и проучване на общественото мнение, анализира се социалното и икономическо състояние на община Симитли, което бе база за изготвяне на общинския план за развитие на община Симитли 2014-2020. Паралелно с подготовката на стратегическия документ, се разработиха и въведоха на правила и методики за контрол и последваща оценка при изпълнение на общински политики и наръчник по прилагане на правила и методики за контрол и екс-пост оценка при изпълнение на общински политики. Общински план за развитие на община Симитли 2014-2020 е с основаната мисия за интензивно и устойчиво развитие на Община Симитли, като желано място за живот и икономическа дейност. Визията, заложена в документа е „Изграждане и развитие на ефективна административна среда, с висок капацитет и институционална устойчивост, предоставяща услуги в подкрепа на гражданското общество, неправителствените организации и бизнеса, за постигане целите на Европейска кохезия, чрез повишаване качеството на живот и условията за икономическо развитие в Община Симитли”. Стратегическата цел на плана за развитие е „Създаване на нови условия за подобряване на климата за развитие на местната икономика и физическата среда за живот на хората, съпроводени от повишаване на заетостта и доходите на населението, чрез предоставяне на висококачествени административни услуги и балансирано развитие на територията”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов