Избрани Новини

Северна Корея изстреля още две ракети към Японско море

Лидерът Ким Чен-ун е ръководил тестовете

Северна Корея е изстреляла две ракети с малък обсег на действие от източното си крайбрежие, съобщават южнокорейски официални лица, предаде АП. Това се случва в навечерието на визитата на китайския президент Си Цзинпин в Сеул, където се очаква да бъде обсъдена ядрената програма на КНДР.

Тестът - трети за седмица, се смята, че е послание, с което Северна Корея иска да покаже, че укрепва отбраната си и изразява разочарованието си, че Си ще стане първият китайски лидер, който ще посети врага Южна Корея преди КНДР, според анализатори.

Ракетите, с обсег на действие 180 километра, са били изстреляни от източнокрайбрежния град Уонсан и без да нанесат щети са паднали в Японско море тази сутрин, обявиха източници от южнокорейското военно министерство.

Северна Корея изстреля три малки ракети с малък обсег на действие миналият четвъртък и две ракети в неделя, паднали в Японско море, според военното ведомство на Южна Корея.

Държавната медия на Пхенян по-късно обяви, че лидерът Ким Чен-ун е ръководил тестовете.

Си и южнокорейският президент Парк Гън-хе ще се срещнат за пети път от 2012 година. Китайският президент все още не се е срещал с новия севернокорейски лидер.

Вчера Южна Корея отхвърли предложение на северния си съсед да бъде намалено напрежението и да бъдат отменени военни учения между Вашингтон и Сеул.

Официални лица от Сеул обявиха, че КНДР първо трябва да покаже сериозно отношение относно ядреното разоръжаване, ако иска наистина мир.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов