Избрани Новини

Театралната седмица в Банско започва с пълна сила

Община Банско продължава да се грижи за своите жители и гости, осигурявайки им богата и интересна лятна програма. И тази година те могат да се насладят на организираните Летни театрални празници „На публиката – с любов”.
„Сигурен съм, че създателите на постановките ще усетят невероятната атмосфера на нашия град и ще раздадат до край своя талант и вдъхновение. На тях аз пожелавам творческа свобода и аплодисменти!”-
казва кмета Георги Икономов при откриването на театралните вечери в обръщението си към творци и зрители.
Театралната седмица в планинския град стартира с драматичната постановка „Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла”, с участието на Иван Радоев, Елена Петрова и Мариела Топалова. Бойко Илиев, който е автор и режисьор на спектакъла откри представлението и изтъкна ролята на Яворов в историята на Банско.
Почитателите на театралното изкуство ще имат възможността да се любуват на изпълненията на едни от най-големите звезди на българската театрална сцена с постановката "Швейк" от Театър „Българска армия”, с „Вик за любов”, от Театрална къща Viva arte, а за финал пиесата "Дa разлаем кучетата”, с участието на Васил Михайлов.
Най-малките ще могат да се насладят на удивителния спектакъл на Столичен куклен театър с „Някои могат, други - не!”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)