Избрани Новини

Обявиха пожароопасния сезон в Пиринско

С началото на месец юли е обявен пожароопасния сезон за горите в Пиринско. Регионалните служби по пожарна безопасност са изготвили заповеди за забранителни и организационни мерки, както и дейности, които да предотвратят възникването на пожари.

За отделните области периодът за пожароопасен сезон е различен, поради спецификата на съответния район, но се обхващат месеците март – ноември. Заради високите температури вече се взимат мерки за предотвратяване на пожари в област Благоевград.

„Към момента обстановката в област Благоевград е спокойна, но имайки в предвид, че покрай честите превалявания, тревата в гората израсна изключително много. Тя един ден ще изсъхне и може да бъде предпоставка за развитие на големи и сложни пожари. За да не стигне до там приканваме всички работещи и ползващи благата на горите, всички туристи и всички земеделски стопани стриктно да спазват противопожарните правила”, каза Георги Пармаков, директор РС ПБЗН – Благоевград, цитиран от е-79.com. Държавните горски и ловни стопанства, регионалните дирекции по горите, както и кметовете по места, е необходимо да организират дежурства и денонощна телефонна връзка със структурите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР при възникване на горски пожари.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)