Избрани Новини

Нова информация от Пирогов, двама с опасност за живота

3-ма от обгорелите при пожара в Банско са настанени в „Пирогов“ с  обширни изгаряния. Двама от тях са настанени в интензивното отделение с опасност за живота, съобщи шефът на лечебното заведение  д-р Стоян Миланов, цитиран от bTV.  По думите му, прогнозата е добра, но се очакват усложнения.
Както вече ви съобщихме 5-ма души пострадаха тази нощ при голям пожар в Банско. Причина за огнения ад, възникнал в съседство със склад за въглища, е експлодирала газова бутилка.  Големият пожар тръгна към 01.00 часа след полунощ в района на склад за въглища на изхода на Банско.
Пожарът е тръгнал от залепени една за друга три къщи. Горяла е най-лявата, от страната на която се намира открит склад за въглища. Пострадалите са живеели в горялата най-североизточна част на къщата. Пред къщата има и два изгорели автомобила.
Транспортираните четирима за "Пирогов" са живеели в изгорялата къща, а оставеният на лечение в болницата в Разлог 43-годишен мъж с инициали Х.Д. е огнеборец. Останалите пострадали - А.П. на 32 години, Г.Ш. - на 38 г., Г.С. - на 36 г. и 23-годишният И.К. - всички с различна степен на изгаряния, бяха транспортирани през нощта със собствен транспорт. Складът е от открит тип. В самия склад са засегнати два навеса, под които имало складирани дребни въглища в чували. В центъра на самия склад, в двора, има огромен куп въглища, които не са горели. Между 00.40 и 01.20 часа бяха подадени 6 сигнала за пожара.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов