Избрани Новини

Най-после!Сълзи от радост в очите на жителите на Турия

Със затрогващо писмо жителите на село Турия  изразиха своята признателност за оказаната подкрепа от община Симитли. Два тона кухненска посуда, завивки и спално бельо, кърпи, зърнени и макаронени изделия, олио, минерална вода, дрехи събраха за по-малко от седмица жителите от симитлийска община за приятелите си, кукери от село Турия, което бе потопено от водната стихия. Помощта от жителите на община Симитли, вече е при нуждаещите се в с. Турия, община Павел баня. Местните отново плачат, но този път от радост, признателност и благодарност. Със сълзи на очи те благодарят на всички, като са запазили имената на хората и фирмите, написани върху пакетите, трогнати от милите думи.
 „Никой не е очаквал, че малката рекичка, която като вена преминава през селото, разхлажда децата в летните им игри и внася животворна влага по дворчетата, с което радва отрудените хорица, борещи се за насъщния, може като напаст Божия да помете сгради и покъщнина, и да убие надеждата на двадесетина домакинства. Но стана…на 15 юни се случи немислимото. Кални сълзи замъгляваха очите ни и само си повтаряхме: „Добре, че оживяхме!”. Нощта скри потопа, всеки намери легло у близки или приятели, но на заранта, с изгрева, наяве се показаха пораженията. Тогава оттук – оттам се чуха страшни думи: „Боже, защо не умрях, а ми отреди да видя, как трудът на цял един живот отива на сметището?”. Ринехме и плакахме, и хвърляхме, и пак плакахме. До вечерта стана ясно, че има много неспасяеми вещи. Репортерите си бяха отишли, след като отразиха сензацията и пак останахме сами с мъката и болката си. Предстоеше много работа и всеки преди да заспи планираше, какво трябва да се свърши на другия ден, пише simitli.info. …И тогава утрото донесе надежда, че не сме сами. Реагираха БЧК, Община Павел баня, Община Казанлък, лично д-р Ковачева от Поликлиника гр. Казанлък донесе и раздаде на пострадалите храни и почистващи препарати, адвокат Стефка Въжарова и благородни нейни колеги от гр. Ямбол изпратиха дрехи и продукти още в първите дни след бедствието.  Едва ли е погрешно да се каже, че почти всички от ръководството, администрацията и работниците по почистването на Община Павел баня газиха и изриваха тинята редом с турийци. Заваляха обаждания от цялата страна, дори след потопа в гр. Варна и видяхме светлина в тунела.
Но…хора, повярвайте, това което Община Симитли и жителите на този далечен район направиха за нас е неописуемо. Скъпи приятели, предизвикахте сълзи на благодарност, отново плачем, но от радост и признателност към всички. Специални благодарности на Ангелина Крумова. Запазихме всички бележки с имена на хора и фирми, които бяха върху пакетите. Как да не те трогнат думите написани от сем. Дамянови: „Мили хора! Кураж! Ние сме с вас!”. Благодарим на един от кашоните е името на Добрина Иванова – БЛАГОДАРИМ! На Светла Драганчева и Петра от Симитли – БЛАГОДАРИМ! На Таня, Пепа, Ленчето, София и Бинка – БЛАГОДАРИМ!
На църквата в гр. Симитли -  БЛАГОДАРИМ! На всички, чиито имена не знаем – БЛАГОДАРИМ!”, пишат в писмото жителите от село Турия.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)