Избрани Новини

Всички осем нови тролея в Стара Загора ще пристигнат през октомври

Новите Шкоди ще заменят осем от старите ЗИЛ-ове, произведени през 1987 година

 

Първите два нови модерни возила, с които ще започне поетапното обновяване на тролейбусния парк в Стара Загора пристигат след две седмици. Още три коли пристигат около 20 август, а последните – след 15 октомври. "Видяхме прототипи, това са напълно нови и съвременни тролеи с много електроника", каза днес по Радио Стара Загора управителят на общинското дружество "Тролейбусни превози" инж. Димитър Авджиев. За да работят с тях, сервизни специалисти са преминали обучения, пристига инструктор за шофьорите, а други техници на производителя "Шкода електрик" ще обучават сервизните работници на място.

26 тролея съставляват целия парк на дружеството, 6 от тях са сравнително нови – произведени са през 2009г. в Украйна, 7 Шкоди са дошли през 1989 г. вече употребявани от Столичния автотранспорт, а 13 са с марката ЗИЛ и са в движение от 1987г. Осем от ЗИЛ-овете ще бъдат подменени с новите тролейбуси, каза инж. Авджиев.

Кметът Живко Тодоров подписа на 06.11.2013 год. договор, по който Стара Загора ще получи новите 8 тролея. Четири общини си партнират в проекта „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен" на МОСВ.
С още 14, които общината ще придобие при реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт, се очаква тролейбусният парк на града да бъде напълно обновен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов