Избрани Новини

Сатовча кандидатства за рекорд на Гинес с 900 чешми, празнува Деня на чешмата и семейството

Жителите на община Сатовча ще отбележат в събота за трета поредна година Деня на чешмата и семейството. В населените места са изградени и функционират над 900 чешми и обособени кътове за почивка към тях.

Местните хора имат традиция в летния период да организират срещи на чист въздух и студена вода с близки, приятели и гости. „С решение на общинския съвет се определи първата събота от месец юли за Ден на чешмата и семейството. На 5 юли ще празнуваме всички, целта е запазване на добрата традиция, на добрите взаимоотношения и сбирките, които сплотяват хората и семействата", заяви кметът на община Сатовча Арбен Мименов, цитиран от "Стандарт". Хората ще се докоснат до красивата природа в района. Кметството е издало и специална брошура за празничния ден. С нея общинското ръководство приканва всички жители и гости на общината да празнуват и да дадат добър пример на децата и внуците си, които да съхранят тази отколешна традиция. 

Община Сатовча кандидатства за „Книгата на рекордите Гинес" със своите над 900 чешми. Те вече са преброени в присъствието на нотариус. Предстои обаче това да направи и съдия. Ще се изготвят констативни протоколи, които ще изпратим в централата на Гинес в Лондон. Тук се градят чешми, за да остане знак за даден род или човек, обяснява Мименов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов