Избрани Новини

Експерти на РИОСВ провериха района от цеха за дървени въглища в "Струмско"

Във връзка с постъпили жалби и сигнали в РИОСВ – Благоевград във времевия интервал от 04,00 ч. до 06,00 ч. се извърши проверка на района от цеха за производство на дървени въглища до р. Струма, собственост благоевградска фирма и до производствената площадка, м. „Песоко", кв. „Струмско".

При няколкократния обход на района около цеха за дървени въглища, в периода от 04,00 ч. до 06,00 ч., не е констатирано наличие на неприятни миризми, както и отделяне на неорганизирани емисии в атмосферния въздух. От разстояние се вижда, че производственото хале свети и има присъствие на хора.

При обхода е установено, че на производствената площадка не се извършва производствена дейност, площадката е неосветена и няма присъствие на работници.

Около жилищните сгради/къщи на жалбоподателите и района не се усещат неприятни миризми, както и не е установено наличие на „задушлив дим".

По време на проверката в района, не са констатирани изпускания в атмосферния въздух (организирани и неорганизирани) от други промишлени източници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов