Избрани Новини

Лидер на ГЕРБ в медикаментозна кома, простреляна от приятеля си

Една от най-крупните благоевградски реститутки - Катерина Самарджиева, от седмица и половина е на командно дишане и в медикаментозна кома. Лекарите в реанимацията на благоевградската Многопрофилна болница за активно лечение се борят денонощно за живота й, който е сериозно застрашен след операция от преплитане на червата, известна още като чревна непроходимост.  За кратко време Самарджиева била оперирана 3 пъти със същата диагноза, но третият път 50-годишната жена не успяла да излезе от упойката и се наложило да започнат поддържането й в безсъзнание чрез лекарства, пише struma.bg. По непотвърдена от болницата информация фаталната за Катя хирургична интервенция е направена от известния коремен хирург проф. д-р Радослав Гайдарски, който беше здравен министър през 2005 г. в кабинета на Сергей Станишев от квотата на Коалиция за България. Проф. Гайдарски бил извикан за хирургичната интервенция от близки на Самарджиева. От отделението по реанимация вчера отказаха всякакви сведения за пациентката. 

Освен като собственик на едни от най-апетитните имоти в идеалния център на Благоевград, сестра на ЮЗУ преподавателя по математика доц. Костадин Самарджиев, председател на клуба на ГЕРБ в благоевградското с. Логодаш и неуспяла кандидат-кметица на същото село на последните местни избори, Самарджиева се прочу през 2011 г. след стрелба по нея във вилата й в Логодаш.
Простреля я приятелят й - 62-годишният тогава Пламен Алексиев, с когото тя живееше на семейни начала. След като бе уцелена в корема и куршумът засегна белия, черния дроб и единия бъбрек, Самарджиева и тогава бе поставена в медикаментозна кома на апаратна вентилация. Преди 3 години организмът й успя да се пребори с пораженията, нанесени от любимия мъж, и макар и след дълга рехабилитация, месеци по-късно Самарджиева изкара кандидаткметската си кампания, а после тръгна на работа в благоевградска детската градина.

Самият Алексиев бе освободен след стрелбата под парична гаранция, впоследствие двамата със Самарджиева се разделиха, а преди година той почина в Пловдив.

Катерина Самарджиева е бившата съпруга на шефа на "Аркус" Д. Христов и майка на 2 деца, по професия е медицинска сестра. Работила е в бившата Работническа поликлиника в Благоевград. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)