Избрани Новини

24-годишно момче с алергичен конюнктивит от водата на Aквапарка

Младежът е приет в МБАЛ Благоевград за лечение

24-годишен младеж от Благоевград бе настанен в очно отделение на МБАЛ Благоевград със силно възпаление на очите след плуване в неделя в басейна на Аквапарка. Aлергичен конюнктивит, причинен от голямо количество хрор в басейна, е причината за състоянието на младия мъж. Той разказал пред лекарите, че бил няколко часа на плаж в Аквапарка, за да поплува, ден по късно очите му буквално "пламнали", съобщава struma.com.

Тази неделя бе рекордна за благоевградския Аквапарк, половин Дупница и Благоевград се бяха изсипали да се поразхладят в горещината. Новите стопани, които наеха водния атракцион от бизнесмена Н. Галчев, пуснали в Аквапарка 1200 души. Навсякъде по тревата ,около шезлонгите, по заведенията всичко бе препълнено.

Явно, подобно нашествие не бе очаквано, тъй като в средата на горещия ден свърши бирата, изпиха се хиляди литри бира, кебапчетата и кюфтетата също се оказаха кът. 35 минути бяха нужни да се редиш на опашка, за да си купиш нещо за хапване, разказват хора били в тази неделя в Аквапарка . Вероятно заради многото плуващи в басейните стопаните са попрекалили и с хлора в тях без да се съобразят ,че това крие рискове за здравето .



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов