Избрани Новини

Монтираха пейките и кошчетата от инициативата „Благоевград - това си ти“

195 пейки са раздадени в рамките на инициативата „Благоевград – това си ти“

Голяма част от парковото оборудване, което включва и кошчета за отпадъци вече е монтирано, а безплатният посадъчен материал – посят.

Част от гражданите са решили дори да доразвият инициативата на кмета Камбитов, като са боядисали самостоятелно пейките и са ги аранжирали с различни видове цветя. Един от тези примери е в пространството между блоковете  на улица „Петър Зографски“ 6А и 6Б, където до новата пейка и кошче има засадени рози и мястото е обособено като любим кът за отдих и почивка за жителите от блоковете. Подобни неща могат да се видят  и в други райони на Благоевград, където гражданите се прегърнали със сърце идеята на общинското ръководство да направим заедно града прекрасно място за живеене. Забелязва се и  тенденцията, че обитателите на междублоковите пространства, облагородени със собствени усилия, са по-непримирими към вандалските прояви и ревниво пазят от посегателства новосъздадените кътове за отдих, инфомират от пресцентъра на общината.

Кампанията започна на 14 април, като за пейки, кошчета и райграс можеха да кандидатстват всички граждани. Единственото условие бе мястото, предвидено за облагородяване, да бъде публично и със свободен достъп за всички. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)