Избрани Новини

Скандална чистка! Политически натиск в дирекция "Земеделие и гори"

Уволниха протестиращ срещу политиката, водена от БСП и ДПС

"В заповедта е посочено, че губя длъжността си въз основа на член 106, ал. 1 от Закона за държавния служител, а именно съкращаване на щата. По този текст бяха отстранени почти всички служители, неудобни на управленското статукво. Завеждам дело в Административния съд в 14-дневен срок. Ще настоявам за възстановяване на работа и съответно финансово обезщетение. Все пак остават още две седмици до края на правителството на Пламен Орешарски и кадровата му политика, срещу които протестирам активно от миналата година", коментира за Дарик Емилия Вълова.

Активистът в женската организация на ГЕРБ Емилия Вълова е уволнена от Областната дирекция "Земеделие и гори" в Благоевград. Заповедта е подписана и връчена от директора Мохамед Рушидов.

Вълова от години е старши експерт в дирекцията. Тя заяви, че отстраняването й от работа, е плод на политически натиск.

"Имам информация, че до дни, от дирекцията ще бъдат отстранени по аналогичен начин други мои колеги. Не се срамувам от партийните си пристрастия. Както много хора в Благоевград, така и в страната, излизах митингувах срещу политиката, водена от БСП и ДПС", коментира Вълова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)