Избрани Новини

Майката на убития в Ирак Георги-единствена на гроба му

Животът

12-07-2014, 22:00

Снимка:

"Стандарт"

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разпадането на Ирак е неизбежно

Бежанци от Ирак и Сирия се установиха в Гоце Делчев

Мария Лазова бе съвсем сама на гроба на своя син Георги днес сутринта. Жената се бе подготвила за помена по случай 10-годишнината от убийството на 30-г. мъж в Ирак, но нито един друг родственик и близък не дойде да почете паметта му.

Майката запали няколко свещички и преля вино на гроба на обезглавения от иракски терористи български шофьор. След това седна на пейката и се разплака, пише "Стандарт".

„Гледа ме и ми се усмихва от снимката. Хем съм на гроба му, хем не спирам да вярвам, че може да е жив. Майчино сърце жали до гроб, крепи ме искрица надежда, че синът ми Гошко е жив!", каза през сълзи 71-годишната Мария Лазова.

Признава, че не е вярвала, че ще е жива 10 години след смъртта на сина си. „Не се сърдя на никой, че не е дошъл. Да са живи и здрави и снахата, и внучката, и всички останали. На никой да не се случва това, което ми се случи на мен. Загубата на сина ми ме съсипа. Успокоява ме мисълта, че като умра ще ме погребат до него, запазила съм си мястото. Ако не на този свят, то поне на другия да го прегърна отново и да го целуна", реди възрастната жена, докато почиства гроба от бурените.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов